TRAMİSU |
TRAMİSU
MALZEMELER:
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı (buğday)nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
125 gram margarin
1 adet kakaolu pastataban
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kakao
ISLATMAK İÇİN:
bir buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı çözülebilir kahve
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
- Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına getirelim
- diğer tarafta pasta tabanın üzeine ıslatmak için hazırladığımız karışımın yarısını tüm heryerine yayalım
- kekin üzerine yuvarlak kelepçelik kalıbımızı geçirelim (daha düzgün bi görünüm için)
- saha sonra hazırladığımız muhallebinin yağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım
- hazırladığımız kremanınyarısını kelepçeyi geçirdiğimiz kekin üzerine boşaltalım
- ara katına muhallebinin üzerine biraz damla çikolata serpelim
- diğer pasttabanıda muhallebinin üzerine koyup onuda aynı şekilde ıslatalım
- kalan kremayıda ekleyip dolaba soğumaya bırakalım
- soğuduktan sonra üzerine tekrar damla çikolata serpip çay süzgeci yardımıyla kakaosunu serpelim
- yenilmeden birgün önce yapılması tavsiye edilir.
- krema labne peynirli tercih edilirse tatlılar bölümündeki kedi dilli tramisunun kreması kullanılabilir
- afiyet olsun
- yalancı tramisu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder