15 Mayıs 2013

TRAMİSU (yalancı)

TRAMİSU

TRAMİSU


MALZEMELER:

1 Litre süt
1 su bardağı  un
1 yemek kaşığı (buğday)nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya 
125 gram margarin
1 adet kakaolu pastataban
1 çay bardağı  damla çikolata
1 paket kakao
 
ISLATMAK İÇİN:
bir buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı çözülebilir kahve
2 yemek kaşığı şeker
 
YAPILIŞI:
  • Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına getirelim
  • diğer tarafta  pasta tabanın üzeine ıslatmak için hazırladığımız  karışımın yarısını tüm heryerine yayalım
  • kekin üzerine yuvarlak kelepçelik kalıbımızı geçirelim (daha düzgün bi görünüm için)
  • saha sonra hazırladığımız muhallebinin yağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım
  • hazırladığımız kremanınyarısını kelepçeyi geçirdiğimiz kekin üzerine boşaltalım
  • ara katına muhallebinin üzerine  biraz damla çikolata serpelim
  • diğer pasttabanıda muhallebinin üzerine  koyup onuda aynı şekilde ıslatalım
  •  kalan kremayıda ekleyip dolaba soğumaya bırakalım
  • soğuduktan sonra üzerine tekrar damla çikolata serpip çay süzgeci yardımıyla kakaosunu serpelim
  • yenilmeden birgün önce yapılması tavsiye edilir.
  •  krema labne peynirli tercih edilirse tatlılar bölümündeki kedi dilli tramisunun kreması kullanılabilir
  • afiyet olsun
  • yalancı tramisu


Hiç yorum yok: