![]()  | 
| TRAMİSU | 
TRAMİSU
MALZEMELER:
1 Litre süt
1 su bardağı  un 
1 yemek kaşığı (buğday)nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya 
125 gram margarin
1 adet kakaolu pastataban
1 çay bardağı  damla çikolata
1 paket kakao
ISLATMAK İÇİN:
bir buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı çözülebilir kahve
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
- Süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına getirelim
 - diğer tarafta pasta tabanın üzeine ıslatmak için hazırladığımız karışımın yarısını tüm heryerine yayalım
 - kekin üzerine yuvarlak kelepçelik kalıbımızı geçirelim (daha düzgün bi görünüm için)
 - saha sonra hazırladığımız muhallebinin yağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım
 - hazırladığımız kremanınyarısını kelepçeyi geçirdiğimiz kekin üzerine boşaltalım
 - ara katına muhallebinin üzerine biraz damla çikolata serpelim
 - diğer pasttabanıda muhallebinin üzerine koyup onuda aynı şekilde ıslatalım
 - kalan kremayıda ekleyip dolaba soğumaya bırakalım
 - soğuduktan sonra üzerine tekrar damla çikolata serpip çay süzgeci yardımıyla kakaosunu serpelim
 - yenilmeden birgün önce yapılması tavsiye edilir.
 - krema labne peynirli tercih edilirse tatlılar bölümündeki kedi dilli tramisunun kreması kullanılabilir
 - afiyet olsun
 - yalancı tramisu
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder