hamur işi



 PRATİK PİZZA

Malzemeler:
  • 2 tane ikili ekmek hamuru
  • sucuk
  • sosis
  •  mısır
  • zeytin (yeşil siyah)
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kekik kırmızı biber
  •  125 gr kaşar rendesi



evet kızlarr diyeceksinizki buda ne hazır ekmek hamuru :) ama ne yapalım çalışan olunca fırssat kalmıyor ney pratik daha çabuk olur onun peşinde oluyorsunuz isteyen hamuru mayalayabilirde neyse gelelim tarifimize ekmek hamurunu yağladığımız tepsi yayıyoruz salça tuz kekik kırmızı biber bi tasta karıştırıp hamurun üzerine yayıyoruz sonra sucuğunu sosisini mısır domates zeytin yaydıktan sonra iki yumurtayı ayrı tasta kırıp içine tuz ve bir tutam karabiber ekleyip çırpıyoruzz yumurtayıda üzerine yaydıktan sonra fırına veriyoruz 200 dereceyealtını kontrol edip piştiği gördüğümüzde en son kaşarını koyuyoruz üzerine fırını kapatıyoruz fırının ısısına kaşar eriyecektir fazla kurutmadan pizzanızı çıkarınn ohh afiyet olsun
zeynep..



 
 
 

ÇARŞAF BÖREĞİ

 
 
 


ÇARŞAF BÖREĞİ
 
Malzemeler:
3,5 su bardağı ılık su
1 kg un
1 yemek kaşığı silme tuz


İçi için:
4 büyük patates
Karabiber
kırmızı biber
2 baş soğan

Yapılışı:
en sevdiğim en pratik böreğimi sizinle paylaşıyoruım kızlar halamın meşhur çarşaf böreği :) su un ve tuzu karıştırıp güzel bi hamur elde ettikten sonra hamuru ikiye bölüp  altını unluyoruz sonra ikiye bölüp merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz fırça yardımıyla üzerine sıvı yağ sürüyoruz onları dinlendirmeye bıraktığımızda çarşaf böreği nin iç malzemesini hazırlamaya geçiyoruz 2 kuru soğanı ince ince doğrayıp klavuruyoruz patatesleride rendelin kalın tarafıyla rendeleyip içine katıyoruz yarın su bardağı su da ilave ederek 5 dakika kavuruyoruz daha sonra isteğe bağlı olarak karabiberini kırmızı biberini de ekliyoruz ve çarşaf böreği nin içide hazır  sonra yere temiz bir sofra bezi serip ilk bezemizi açmaya başlıyoruz açabildiğiniz kadar açın çünkü çektikçe büyüyecektir zar gibi olana kadar devam edin sonra patates harcını koyarak sofra bezinin iki ucunu birleştirerek ortada ruloyu buluşturuyoruz tepsiye döndere döndere yerleştirdikten sonra susamını yumurtasınıda sürüp fırına veriyoruz190 derecede 40 dakika yeterli oluyor
Afiyet olsun
Çarşaf böreği







 
 ....................................................................................................................................................................
 

SODALI POĞAÇA

DETAY İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 
Malzemeler:
1su bardağı süt
1 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı silme seker
1 su bardağı yağ
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı silme tuz
1 sise soda

Yapılışı:
sodalı poğaçamız için maya,süt ve sekeri yoğurma kabımıza alıyoruz..karıstırıp,ağzı kapalı yada anane usulu üstü bezle örtülü olarak 15 dk dinlendiriyoruzz..Sonrasında kabaran bu harcımızın içine yağımızı (ben z.yagı kullanıom çok guzel oluyor), sütümüzü,sodamızı,tuzu ve unumuzu ekliyoruz.unu yavas yavas yedire yedire yumusak bir hamur elde ediyinceye kadar yoğururuz..Üstü sarılı bi sekilde1 saat mayalansın diye sıcak bi ortama alıyoruz. Bu arada içini hazırlıyoruz, benpeynir ve maydanoz kullandım, bazılarına zeytin ezmesi, bide marketten alınmış acı biber papya sosları var ya ondan kullandım..

mayalanan hamura sekil verip içini doldurup üzerine y.sarısı ve corek otu ile fırına verin,üzeri kızaracak ve dağ gibi kabaracak inşallah..o yuzden fırına verirken araları baya ayrık olsun..

AFİYET OLSUN SEKERLER...





...................................................................................................................................................................


  MELOŞDAN BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK TARİFİ
Kızlar orucuz ama paylaşmadan edemiycem. Dün uzun zamandır yapmadığım bir börek vardı onu yaptım.. Tavsiye ederim çok leziz oluyor. Resim çekmeyi "her zamanki gibi" unuttum ama netten bi tane bulup onu yükledim. Tarif nette çok var ama benimkinin yapılışı biraz farklı. Bulgar göçmeni bi arkadaşımdan öğrenmiştin, tavsiye derim...

Beşamel soslu tavuklu börek
Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış tavuk göğüs eti
Dereotu
Tuz
yumurta
galeta unu

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
yağ
süt

1) Önce beşamel sosu hazırlıyoruz.
2) Yufkanın birinin bütün olarak tezgaha seriyoruz
3) Üzerine hazırladığımız beşamel sosunu sürüyoruz, her tarafına sürmek lazım
4) İkinci yufkayı birincinin üstüne kapatıyoruz.
5) Sigara böreği yapar gibi önce kesiyoruz. Yufka küçükse 8 parçaya, büyükse zevkimize göre daha küçük parçalara ayırabiliriz.
6) Didiklediğimiz tavuk göğsüne bolca dereotu koyuyoruz, tuz atıyoruz ve harmanlıyoruz.
7) Yufka parçalarına bolca tavuklu karışımdan koyup sigara böreği gibi kapatıyoruz
8) 1 yumurtayı çırpıyoruz.
9) Hazırladığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.

Not: Dereotu sevmeyenler tavuğu sade veya karabiberli yapabilir ama, denettirdiğim dereotu sevmeyenler bile dereotlunun daha lezzetli olduğunu söylediler.
AFİYWT OLSUN




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ohh, Afiyet olsun!

Melofer