17 Nisan 2013

AFYON KAYMAĞI TATLISI


MALZEMELER
 1kg süt
 1su bardağı un
1su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1çorba kaşığı margarin
1paket vanilya
 Altı için 250gr hindistan cevizi Üstü için 100gr fındık 1paket krem şanti
1 adet muz

YAPILIŞI süt, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin pişince mikserle çırpın Tepsiye dibi hiç gözükmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın 1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine sürüp dövülmüş fındığı üzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayıp kaymak gibi yuvarlayarak servis yapın.
afiyet olsun kızlarrrrrr.................

en önemli püf noltası kızlar ne kadar ince sererseniz o kadar kolay katlanıyor ben iki borcam çıkardım ama yinede daha ince dökebilirmişim


Hiç yorum yok: