TIRTIL KURABİYE
DETAY İÇİN BURAYI TIK TIK:)
*** TIRTIL KURABİYE ***
Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Çikolatalı ganaj:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 paket bitter yada sütlü çikolata ben bimden aldım buano yazandan
Süslemek için: toz antep fıstığı
Yapılışı:
Yoğurma kabına yumuşak margarin ve pudra şekerini alıp,iyice yoğurun. Üzerine sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip,tekrar yoğurun. Elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Tepsinize yağlı kağıt serin ve tepsiye, tırtıl kurabiye kalıbıyla uzun kurabiyeler yapın. 175 derecede rengi beyaz kalacak şekilde pişirin.
Tırtıl kurabiye kalıbınızla çiçek şeklinde kurabiyelerde yapabilirsiniz. Ben hamurun birazını çiçek şeklinde kurabiye yaptım.
Çikolatalı ganaj için;kaynayan tencerenin içine bi cam kase otutturun ve benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin.
Hazırladığınız ganaja kurabiyelerinizin uç kısımlarını batırın.Bu aşamada çok dikkatli olun.Çünkü tırtıl kurabiye çok kırılgan ve dağılan bir kurabiye. Kurabiyelerin çikolatalı kısımlarını hindistan cevizi,ceviz yada değişik pasta süslerine batırıp,süsleyin ve yağlı kağıt üzerine döşeyin. Kurabiyelerinizi bu şekilde, çikolatalı kısımları donana kadar bekletin.
Nefis kurabiyeleriniz artık servise hazır. Hem göze,hem mideye hitap eden tırtıllarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
UN KURABİYESİ |
Malzemeler |
- 250gr oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- Aldığı kadar un,
üzerine elemek için pudra şekeri,
Margarin, pudra şekerini bir kaba alıp iyice yoğurun.Üzerine nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur yapın. Un yaklaşık 4-4,5 su bardağı alıyor.Kurabiyelerinizi Ben Hamuru rulo yapıp üzerini çatalla çizin ve verev şekilde kesin. Kağıt serilmiş tepsiye dizip . 150 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından alınca üzerine bolca pudra şekeri eleyin (fırında 10-15 dk )
zeynep
TUZLU KURABİYE
- MALZEMELER
- 1paket margarin
- 2 yumurta (sarısı üzerine akı içene )
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı mahlep
- 3-3.5 su bardağı un
- 1paket kabartma tozu
- 4/5 damla limon suyu
tüm malzemeler karıştırılır yumurta sarılarını ayırdıktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir daha kolay şekil almasını istiyorsanız 10 dk dolapta bekletin kalıpla kesip yapmak işstiyorsanız yine aynı tarifi kullanabilirsiniz isteğe göre mahlep konmayadabilir... pişirme süresi 170 derecede 20 dk. afiyet olsun..
BUTİK KURABİYE TARİFİ
butik kurabiye |
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı tarçın
vanilya
yarım paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
yapılışı:
bütün malzemeleri karıştırıp ununu yedire yedire veriyoruz ele yapışmayan bi hamur elde ettiğimizde şekil vermeye başlıyoruz merdaneyle açıp kalıplara çıkarmaya başlayabilirsiniz kızlarr
160 derecede en fazla 10 dk sürüyor
*****************fazla kızarmasın altı pembeleşsin yeter(fazla kızarında hamur çeker ve şeker hamurunu kestiğinizde üzerine uymaz)bu tariften kalıbın büyüklüğüne göre değişir tabiki ama ortalama 40 adet çıkıyor
*******şeker hamurunu ince açın ve yapıştırırken sadece su kullanın
NOT: kızlar sakın korkmayın benmde ilk denemem olmasına rağmen çok korkuyordum şeker hamuru kurabi yeyi çok gözümde büyütmüştüm oysaki o kadar basit ve gösterişli oluyorki oğlumun bir yaş doğum günüe gelenler nasıl yaptın diye şaşırdılar şeker hamuru kurabiye yi tavsiye ediyorum kızlar etrafınızdakileri şaşırtın çok basit...
................................................................................................................................................................
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MALZEMELER
kurabiye hamuru için;MALZEMELER
3 yumurta
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
üzeri için;
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 kaşık çokokrem
2 su bardağı mısır gevreği
YAPILIŞI
Önce margarin, yumurta ve şeker yoğrulur. Sonra içine diğer malzemeler de katılarak bir hamur elde edilir. Küçük top şekli verilerek sıcak fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirirlir. (Kurabiyelerin üzerlerinin beyaz kalması gerekiyor)
Ayrı bir yerde çokokrem ve sıvıyağ benmari usulüyle eritilir. Mısır gevrekleri de robotta çekilerek derince bir kaba alınır.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra önce çikolatalı karışıma sonra da mısır gevreğine bulanarak servis edilir.
Bu tarife göre küçük küçük toplar yaparak 60 tane kurabiye elde ettik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder