10 Mayıs 2013

PATATESLİ BÖREK

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı  akı sosuna
  • Tuz,karabiber
  • Süslemek için çörek otu,susam
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde;
       Patateslerin çabuk haşlanması için kabuklarını soyuyoruz.Küp küp doğrayıp tuzlu suda iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra çatal yada eziciyle iyice eziyoruz.  yemeklik doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz.Ardından domates salçamızı,tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.En son haşlayıp ezdiğimiz patatesimizi de ekleyip karıştırıyoruz ve böreğimizin iç harcını hazırlamış oluyoruz.
Yufkalarımızı tezgaha serip ikiye bölüyoruz.Her parçayı yoğurt süt ve sıvıyağ ve yumurta akı sosumuzdan fırçayla suruyoruz.Yufka parçalarının geniş tarafına hazırladığımız patatesli iç harçtan 1-1,5 yemek kaşığı koyuyoruz ve rulo gibi sarıyoruz.Her parçayı bu şekilde harçla doldurup sarıyoruz ve yağlanmış fırın tepsimizde yuvarlıyoruz. yumurta sarısınıda üzerine sürdükten sonra susamını döküp fırına veriyoruz.
afiyet olsun...

Hiç yorum yok: