5 Haziran 2013

ETİMEK TATLISI

  ETİMEK TATLISI
 
MALZEMELER
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su (ben ılık su kullandım: 1 bardak soğuk + 1 bardak kaynamış olarak)
12 adet etimek
1 litre süt
1 paket Dr. Oetker muhallebi ya da 2 paket tavuk göğsü (50 gr margarin)
YAPILIŞI

Şekeri tencere koyup eritin, üzerine suyu ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın ve 3-5 dakika kaynatın. Tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine 5 dk kadar dinlendirdiğiniz şerbeti dökün. Etimekler şerbeti çekerken ve soğurken, 1 litre sütle paketteki tarife göre muhallebiyi ya da tavuk göğsünü pişirin. Piştikten sonra 5 dk kadar dinlendirip etimeklerin üzerine dökün, soğuyunca buzolabına koyun 2-3 saat sonra servis ederken üzerini ceviz vb bir şeyle süsleyebilirsiniz. hard_disc


Hiç yorum yok: