muhallebi için malzemeler:
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 poşet şanti+1 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
1 litre süt
çilek sosu için malzemeler:
yarım kilo çilek
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
yarım bardak su
içine kakaolu petit beoure bisküvi
un,şeker ,vanilya ve sütle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişirdiğiniz muhallebiye,1 poşet toz kremşanti ve 1 kahve fincanı süt koyun,sonrada mixerle iyice çırpın..Kremanızın çok koyu olmamasına dikkat edin..
sosu için:
çilekleri küp küp doğrayıp şekerini ekleyelim ocakta beş dakika kaynatalım zaten çilek suyunu salacak su koymayalım zaten fazla pişmesine gerekte yok kenarda yarım su bardağı suyun içine nişastasını koyup karıştırın sonra kaynayan çileğimizin içine koyup karıştıralım ve işte doğal jölemizde hazır boşuna jelatınli jöleleri almaya gerek yok arkadaşlar jöleden farkı yok ama çilek yarım kilodan fazla olmasın aksi takdirde nişastayı artırmak gerekiyor 2 dakikada nişastalı sosumuzla kaynayan sosumuz hazır
kuplarımızn içine muhallebiyi aktarıyoruz içine bir adet bisküviyi koyuyoruz ben muhallebiyi aktardıktan sonra içine bastırıyorum
bisküvileride koyduktan sonra muhallebiler beş dakika soğumasını bekleyelim bu arada çilek sosda ferahlamış olur. çilek sosumuzuda koyup üzerine fıstık tozu Hindistan cevizi veya nane yaprağıyla süsleyip dolaba yolluyoruz.
AFİYET OLSUN..
..................................................................................................................................................................
MİLFÖYLÜ KÜLAH TATLISI
DETAYI İÇİN BURAYITIKTIK :)
Malzemeler
yarım paket milföy hamuru
10 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt
İç Kreması İçin
2.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gr margarin yada yarım paket çiğ krema
Yapılışı
Aslında bu külahları yapabilmek için metal kalıplar var fakat tatlı bi anda aklıma düşünce netten araştırdığım kadarıyla dondurma külahlarına yağlı kağıt sararakta oluyormuş. Aşagıda görüldüğü şekilde..Dondurma külahıda bulamazsanız sadece yağlı kağıttan da kalıp yapabilirsiniz.
**
Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip yukarıdaki gibi
şeritler halinde keselim.
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
En üst kısmını biraz boşluk bırakırsanız hamurlar pişince bu boşluktan tutarak kalıpları hamurların içinden rahatça çıkarabilirsiniz..
Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecede ısınan fırında hafif
kızarana kadar pişirelim
Ben pişer pişmez yavaşça kırmadan kalıpları milföylerin içinden çıkardım..
Külahlar fırında pişerken iç kremayı hazırlayalım..
Sütü, nişastayı, unu bir kaba alıp karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra vanilya ve şekerini ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım..
margarinide ekletip biraz daha çırpalım..
Ilıyan külahlarımızın içine kremamızdan biraz küp küp doğradığımız çilekten vede biraz toz fındık koyalık tekrar kremayla dolduralımüstlerinede toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alalım.. soğuduktan sonra servis edelim...
............................................afiyet olsun.............................................
..................................................................................................................................................................
MİLFÖYLÜ KÜLAH TATLISI
DETAYI İÇİN BURAYITIKTIK :)
Malzemeler
yarım paket milföy hamuru
10 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt
İç Kreması İçin
2.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gr margarin yada yarım paket çiğ krema
Yapılışı
Aslında bu külahları yapabilmek için metal kalıplar var fakat tatlı bi anda aklıma düşünce netten araştırdığım kadarıyla dondurma külahlarına yağlı kağıt sararakta oluyormuş. Aşagıda görüldüğü şekilde..Dondurma külahıda bulamazsanız sadece yağlı kağıttan da kalıp yapabilirsiniz.
**
Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip yukarıdaki gibi
şeritler halinde keselim.
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
En üst kısmını biraz boşluk bırakırsanız hamurlar pişince bu boşluktan tutarak kalıpları hamurların içinden rahatça çıkarabilirsiniz..
Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecede ısınan fırında hafif
kızarana kadar pişirelim
Ben pişer pişmez yavaşça kırmadan kalıpları milföylerin içinden çıkardım..
Külahlar fırında pişerken iç kremayı hazırlayalım..
Sütü, nişastayı, unu bir kaba alıp karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra vanilya ve şekerini ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım..
margarinide ekletip biraz daha çırpalım..
Ilıyan külahlarımızın içine kremamızdan biraz küp küp doğradığımız çilekten vede biraz toz fındık koyalık tekrar kremayla dolduralımüstlerinede toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alalım.. soğuduktan sonra servis edelim...
............................................afiyet olsun.............................................
TRAMİSU
Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket labne peyniri
- 1 su bardağı un
- yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- ınstant(çözülebilir kahve granül)
- kakao
yapılışı:
sütü nişastayı unu şekeri ve vanilyayı ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın altını kapattıktan beş dakika sonra labnesini ekleyin ister çırpıcı ister tel çırpma teliyle çırpın ben mikser teycih ediyorum daha homojen bi karışım oluyor kremamızı bu şekilde yaptıktan sonra diğer tarafta birbuçuk su bardağı sıcak suyun içine 2 yemek kaşığı kahve ve 3 küp şekeri koyup karıştırın kedi dillerini bu karışıma batırırp batırıp borcama dizin üzerine krema aynı işlemi bir kat daha uygulayıpp en üstüne kakao serpiyoruz ve tramisumuz hazır 3-4 saatdolapta dinlenmeye alıyoruz benim tercihim bir gün beklemesi bekledikçe tadı daha güzel oluyor
şimdiden afiyet olsun kızlarrrrrr..
zeynep...
.................................................................................................................................................................
FIRINDA SÜTLAÇ
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeli)
- 2 yemek kaşığı prinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet vanilya
hazırlanması:
- 1 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
- soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
- bu arada bir kasede 3 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (nişasta ılınmış olmalı)
- nişastayı tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
- 1 su bardağı toz şekeri ve vanilyayıda ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
- sütlacı kaselere paylaştırın.
- sonra tepsiye alın tepsinin içine bir parmak kalınlığında su koyun fırının sadece üst gözünü çalıştırın en yüksek derecede sürekliş kontrollü çevire çevire üzerlerinide yakın
- vee sütlacımız hazır afiyet olsun...
...............................................................................................................................................................
AŞK LOKUMU
AŞK LOKUMU
MALZEMELER:
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı (buğday)nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 paket kakaolu petit beoure bisküvi
125 gram margarin
yapılışı:
- süt un nişasta şeker süt vanilyayı karıştırarak muhallebiyi hazıtlayın
- hazırladığımız muhallebinin içine 125 gram margarini koyarak 5 dakika mikserleyin
- diğer tarafta dikdörtgen borcama bisküviyi toz şeklinde ufalayın ve borcamın dibine yayın
- sonra yavaşça hazırladığımız muhallebiyi borcama yayıp dolapta soğumaya bırakalım
- yenmeden bir gün öncce yapılırsa daha güzel rulo oluyor ve tadı oturuyor
- basit ve güzel bi tarif tavsiye ediyorum
AFYON KAYMAĞI TATLISI
1kg süt
1su bardağı un
1su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1çorba kaşığı margarin
1paket vanilya
Altı için 250gr hindistan cevizi Üstü için 100gr fındık 1paket krem şanti
1 adet muz
YAPILIŞI süt, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin pişince mikserle çırpın Tepsiye dibi hiç gözükmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın 1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine sürüp dövülmüş fındığı üzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayıp kaymak gibi yuvarlayarak servis yapın.
afiyet olsun kızlarrrrrr.................
en önemli püf noltası kızlar ne kadar ince sererseniz o kadar kolay katlanıyor ben iki borcam çıkardım ama yinede daha ince dökebilirmişim
YALANCI PROFİTEROL ETİMEKLİ
- 1 kg.süt
- 1 bardak şeker
- 1 bardak un
- 1 paket krem şanti
- 1 bardaktan biraz az süt kremşanti için
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 paket hazır çikolatalı sos
- 1 paket vanilya
- Süt,un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin......
- Krem şantiyi sütle çırpın,ve muhallebiye ekleyerek iyice çırpın.
- bir kase için bir etimeği dörde bölün hafif suyla ıslatın muhallebi tenceresini içine atın kaşıklada kaseye muhallebiyle birlikte iki kaşık koyun
- Hazır çikolatalı sosu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın. karışımın üzerine yaydıktan sonra dilediginiz gibi süsleyin.
- afiyet olsun..
................................................................................................................................................................
ETİMEK TATLISI
MALZEMELER
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su (ben ılık su kullandım: 1 bardak soğuk + 1 bardak kaynamış olarak)
12 adet etimek
1 litre süt
1 paket Dr. Oetker muhallebi ya da 2 paket tavuk göğsü (50 gr margarin)
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su (ben ılık su kullandım: 1 bardak soğuk + 1 bardak kaynamış olarak)
12 adet etimek
1 litre süt
1 paket Dr. Oetker muhallebi ya da 2 paket tavuk göğsü (50 gr margarin)
2,5 su bardağı su (ben ılık su kullandım: 1 bardak soğuk + 1 bardak kaynamış olarak)
12 adet etimek
1 litre süt
1 paket Dr. Oetker muhallebi ya da 2 paket tavuk göğsü (50 gr margarin)
YAPILIŞI
Şekeri tencere koyup eritin, üzerine suyu ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın ve 3-5 dakika kaynatın. Tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine 5 dk kadar dinlendirdiğiniz şerbeti dökün. Etimekler şerbeti çekerken ve soğurken, 1 litre sütle paketteki tarife göre muhallebiyi ya da tavuk göğsünü pişirin. Piştikten sonra 5 dk kadar dinlendirip etimeklerin üzerine dökün, soğuyunca buzolabına koyun 2-3 saat sonra servis ederken üzerini ceviz vb bir şeyle süsleyebilirsiniz
..................................................................................................................................................................
AFYON KAYMAĞI TATLISI
DETAYI İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN KIZLAR:)
MALZEMELER
1kg süt1su bardağı un
1su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1çorba kaşığı margarin
1paket vanilya
Altı için 250gr hindistan cevizi Üstü için 100gr fındık 1paket krem şanti
1 adet muz
YAPILIŞI süt, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin pişince mikserle çırpın Tepsiye dibi hiç gözükmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın 1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine sürüp dövülmüş fındığı üzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayıp kaymak gibi yuvarlayarak servis yapın.
afiyet olsun kızlarrrrrr.................
en önemli püf noltası kızlar ne kadar ince sererseniz o kadar kolay katlanıyor ben iki borcam çıkardım ama yinede daha ince dökebilirmişim
KARTOPUM'DAN YALANCI KESTANE ŞEKERİ TATLISI
Malzemeler:1 Su bardağı kuru fasülye (haslayinca iki su bardagi olmasi lazim)
Bir gece önceden islatin
2Su bardağı şeker
1Su bardağı çekilmiş ceviziçi
3Yumurta
125gr.Tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Paket kabartma tozu
ÜZERI ICIN
1 paket Dr oetker çikolata sosu (isteyen 150 gr bitter çikolatayı benmari usulu eritip kullanabilir)
Kestane Şekeri Tarifi:
Fasulyeyi bir gece önceden islatin ,fasulyeleri haslayin soguyunca robottan gecirip püre haline getirin .
Bir kabin icerisine tüm malzemeleri alin ve mikserle cirpin kek gibi olacak
Yaglanmis orta büyüklükteki tepsiye karisimi dökün ve 150 derecede yaklasik 1 saat pisirin
yumuşak bir kek kıvamında olacak.
fırından çıkardığımız kek ılıyınca elinizle keki tamamen karıştırın ki kekin üzerindeki kıtırımsı tabaka yok olsun.
daha sonra kekten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve ufak boy kek kağıtlarına toplarımızı koyalım. Buzdolabında iyice soğumasını bekleyelim
Cikolata sosumuzu 2 bardak sütle pişirelim(poşetin üzerindeki tarifte 2,5 bardak yazıyor ama 2 bardak sütle kıvamı daha iyi oluyor bu tatlı için) ara ara karıştırarark sosumuzu soğutalım ve kasikla topların üstlerine dökelim. Nefis kestane şekerimiz hazır.
AFIYET OLSUN
.................................................................................................................................................................
BROWNİ KURABİYE
Malzemeler
yarım paket
margarin
1adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
4
yemek kaşığı kakao
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti
için;
2 su
bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
not :sosu için hazır çikolata sosu nu normalde 2,5 su
bardağı ama siz kıvamlı olması için 2 su bardağıyla pişirin kenarda çırpa çırpa
ılıttıktan sonra servis yapın.
Yapılışı
Kurabiye için
gerekli olan tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına koyup
karıştırın.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu
ilave ederek yoğurun.
Kulak memesi
kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak
dizin.
topların üzerine bıçakla artı işareti yapın çatlama yerleri için şekilsiz çatlamaması açısından
topların üzerine bıçakla artı işareti yapın çatlama yerleri için şekilsiz çatlamaması açısından
170 derecede
önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar çatlayana kadar
pişirin.
Bu esnada şerbet
için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Şeker tamamen
eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe
koymayın.
Pişen
kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına
dizin.
Kalan şerbetinizi
de kurabiyelerin üzerine dökün.
Ilınınca çikolata
sosunudadöküp servis yapın.
Bu şekilde
saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.
S
5 yorum:
hımmm hımmm cok guseell görnüyooo.Ellerine sağlık canım..
sevozy
teşekkürler canımmmm
çok güzel görünüyor canım, şu kedi dilini alayım bende yapayım, daha yeni elmalı turta yaptım, evde ayrıca aşure var ve ben halen tatlı yapma derdindeyim, ama ellerine sağlık çok güzel gözüküyor ve insanın iştahını kabartıyor.
yorum yapan maraldı canım7336 oprcdı
:)))))))canım bu elmalı turta senii bayağı sardı onuda yayınlayalım o zaman unutmuşum onu teşekkür ederim yorumların içinn.
Yorum Gönder