29 Mayıs 2013

LİMONATA YAPIMI

EV YAPIMI LİMONATA

 
 
 

 

 

 
8 Adet Limon          
3 Su Bardağı Şeker(damak zevkine göre arttırılabilir)
Yeteri Kadar Su (takribi 3.5 su bardağı)

Yapılışı
Limonata yapımı nın en önemli püf noktası bir gece buzdolabında bekletilmesi diyebilirim. Sabah, bekletilmiş limonata karışımının kapağını açtığınızda kokusu bile çok daha farklı geliyor. Evinizi inanılmaz güzel bir limonata kokusu sarıyor
 
ağzı kapaklı bir kabın içinde limonlarımızı halka halka doğruyoruz üzerini şekerle kaplıyoruz.
bir gece dolapta bekletiyoruz.
 
 
 
limon ve şeker karışımımızı ertesi gün dolaptan çıkarıp iyice ovuyoruz.ovarken ara ara su ekleyip iyice sıkıyoruz.su berraklaşıncaya kadar devam edilir sonralimonlar  iyice sıkılıp kalan su süzülür babaanne usulü tülbentte kullanabilirsiniz.
 
ve işte limonatamız hazır

Siz de kendi damak tadınıza göre su miktarını azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz. Son olarak süzülmüş limonatamızı şişelerimize doldurup içerisine nane yaprakları ekleyerek soğuması için buzdolabımıza kaldırıyoruz
afiyet olsun... hard_disk :)
 

.

Hiç yorum yok: