13 Mayıs 2013

ÇARŞAF BÖREĞİ

ÇARŞAF BÖREĞİ


ÇARŞAF BÖREĞİ
 
Malzemeler:
3,5 su bardağı ılık su
1 kg un
1 yemek kaşığı silme tuz


İçi için:
4 büyük patates
Karabiber
kırmızı biber
2 baş soğan

Yapılışı:
en sevdiğim en pratik böreğimi sizinle paylaşıyoruım kızlar halamın meşhur çarşaf böreği :) su un ve tuzu karıştırıp güzel bi hamur elde ettikten sonra hamuru ikiye bölüp  altını unluyoruz sonra ikiye bölüp merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz fırça yardımıyla üzerine sıvı yağ sürüyoruz onları dinlendirmeye bıraktığımızda çarşaf böreği nin iç malzemesini hazırlamaya geçiyoruz 2 kuru soğanı ince ince doğrayıp klavuruyoruz patatesleride rendelin kalın tarafıyla rendeleyip içine katıyoruz yarın su bardağı su da ilave ederek 5 dakika kavuruyoruz daha sonra isteğe bağlı olarak karabiberini kırmızı biberini de ekliyoruz ve çarşaf böreği nin içide hazır  sonra yere temiz bir sofra bezi serip ilk bezemizi açmaya başlıyoruz açabildiğiniz kadar açın çünkü çektikçe büyüyecektir zar gibi olana kadar devam edin sonra patates harcını koyarak sofra bezinin iki ucunu birleştirerek ortada ruloyu buluşturuyoruz tepsiye döndere döndere yerleştirdikten sonra susamını yumurtasınıda sürüp fırına veriyoruz190 derecede 40 dakika yeterli oluyor
Afiyer olsun
Çarşaf böreği





















Hiç yorum yok: