21 Mayıs 2013

MİLFÖYLÜ KÜLAH TATLISI (HÜNKAR KÜLAHI)

milföylü külah tatlı
 
Malzemeler
yarım paket milföy hamuru
10 adet dondurma külahı
Yağlı kağıt 

İç Kreması İçin
2.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gr margarin yada yarım paket çiğ krema
 
Yapılışı
Aslında bu külahları yapabilmek için metal kalıplar var fakat tatlı bi anda aklıma düşünce netten araştırdığım kadarıyla dondurma külahlarına yağlı kağıt sararakta oluyormuş. Aşagıda görüldüğü şekilde..Dondurma külahıda bulamazsanız sadece yağlı kağıttan da kalıp yapabilirsiniz.
**
Milföy yaprakları yumuşayınca merdane ile yarım cm kalınlığında inceltip yukarıdaki gibi
 şeritler halinde keselim.
Hazırladığımız kalıplara bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak düzgün bir şekilde saralım. (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
En üst kısmını biraz  boşluk bırakırsanız hamurlar pişince bu boşluktan tutarak kalıpları hamurların içinden rahatça çıkarabilirsiniz..
Daha sonra hazırladığımız milföy külahlarını fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecede ısınan fırında hafif
kızarana kadar pişirelim

Ben pişer pişmez yavaşça kırmadan kalıpları milföylerin içinden çıkardım..

Külahlar fırında pişerken iç kremayı hazırlayalım..

Sütü, nişastayı, unu bir kaba alıp karıştırarak bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Piştikten sonra vanilya ve şekerini ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım..
margarinide ekletip biraz daha çırpalım..
Ilıyan külahlarımızın içine kremamızdan biraz küp küp doğradığımız çilekten vede biraz toz fındık koyalık tekrar kremayla dolduralımüstlerinede  toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alalım.. soğuduktan sonra servis edelim...
............................................afiyet olsun.............................................





 



 
 
 

 

 
 

Hiç yorum yok: