22 Mayıs 2013

KAĞITTA KAKAOLU KEK

 

Kakaolu kek tarifi      

                      
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytin yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • İki buçuk su bardağı un

  •  

    Kakaolu kek tarifimize her kekin kabarma sırrı olan şeker ve yumurta karışımı ile başlıyoruz. Bir kabın içine şeker ve yumurtaları alıp, mikserle iyice köpürüp kabarcık olana kadar çırpıyoruz. Ardından süt, zeytin yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımın üzerine unu eliyoruz ve vanilyaları, kabartma tozunu, kakaoyu katıp mikserle tekrar çırpmaya başlıyoruz. Hazır olan kek harcını,  kek kapsüllerine bir yemek kaşığı kadar koyuyoruz kağıdın yarısı kadar dolduralım az olursa hoş durmaz çok olursada kapsülden taşar.
     170 derecelik fırına kakaolu keki sürüyoruz. 15 dakika sonra kakaolu kekin pişip pişmediğini kürdan veya çatal batırarak kontrol ediyoruz ve çatal veya kürdan kakaolu kekin içinden kuru çıkarsa, kekin piştiğini anlayıp, fırından çıkarıyoruz. Pişmiş olan kakaolu kekin üzerine kürdanları batırıp servise hazırlıyoruz.
    afiyet olsun...
    bu keki kuzenimin bebeği olduğunda yapıp götürmüştüm kürdanlarım yapımını ayrıca göstericem.
     
     
     


     

    Hiç yorum yok: