27 Mayıs 2013

TIRTIL KURABİYE

tırtıl kurabiye
 
      *** TIRTIL KURABİYE ***
 
Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı  kadar  un

 Çikolatalı ganaj:
 1 yemek kaşığı tereyağ
2 paket bitter yada sütlü çikolata ben bimden aldım buano yazandan

Süslemek  için: toz  antep   fıstığı
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına yumuşak margarin ve pudra şekerini alıp,iyice yoğurun. Üzerine sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip,tekrar yoğurun. Elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Tepsinize yağlı kağıt serin ve tepsiye, tırtıl kurabiye kalıbıyla uzun kurabiyeler yapın. 175 derecede rengi beyaz kalacak şekilde pişirin.
Tırtıl kurabiye kalıbınızla çiçek şeklinde kurabiyelerde yapabilirsiniz. Ben hamurun birazını çiçek şeklinde kurabiye yaptım.

Çikolatalı ganaj için;kaynayan tencerenin içine bi cam kase otutturun ve benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin.

Hazırladığınız ganaja kurabiyelerinizin uç kısımlarını batırın.Bu aşamada çok dikkatli olun.Çünkü tırtıl kurabiye çok kırılgan ve dağılan bir kurabiye. Kurabiyelerin çikolatalı kısımlarını hindistan cevizi,ceviz yada değişik pasta süslerine batırıp,süsleyin ve yağlı kağıt üzerine döşeyin. Kurabiyelerinizi bu şekilde, çikolatalı kısımları donana kadar bekletin.

Nefis kurabiyeleriniz artık servise hazır. Hem göze,hem mideye hitap eden tırtıllarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.






evet hamurumuz kalıptan geçerken



tırtık kurabiyemiz fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpiyoruz

 
daha sonra bir ucunu eriyen çikolatamıza batırıp sonra isteğe göre ya Hindistan cevizi ya fıstık yada cevize batırıyoruz
ben birde bu şekli sevdiğim için böyle denedimm afiyet olsun kızlarrrrrr............

 

Hiç yorum yok: