10 Mayıs 2013

ETLİ BİBER DOLMASI


 



MALZEMELER

1 KG DOLMALIK BİBER
400 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA
1 BÜYÜK KURU SOĞAN
2 ORTA BOY DOMATES (KABUKLARI SOYULMUŞ,KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)
½ DEMET MAYDONOZ(İNCE KIYILMIŞ)
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
¾ SU BARDAĞI PRİNÇ
½ ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
AZ KİMYON VE KIRMIZI BİBER
1 SU BARDAĞI SU

SOSU İÇİN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU



YAPILIŞI

BİBERİ AYIKLAYIP YIKAYIN.
SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIP,ÜZERİNE AZ TUZ SERPEREK BİRAZ OVUN. VE DİĞER MALZEMELERİN HEPSİNİ KATIP İYİCE YOĞURUN.BİBERLERİ ÇOK SIKI OLMAYACAK BİR ŞEKİLDE BU HARÇ İLE DOLDURUN.
BÜYÜK BOY TENCERENİN DİBİNİ ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLAYIN VE DOLDURULMUŞ BİBERLERİ DİZİN.


BİR KASE İÇİNDE 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASINI 1,5 SU BARDAĞI SICAK SU İLE EZİP ,TENCEREDEKİ BİBERLERİN ÜZERİNDEN GEZDİREREK DÖKÜN,TENCEREDEKİ SU KAYNAYANA KADAR HARLI DAHA SONRA KISIK ATEŞTE BİBERLER YUMUŞAYIP,PRİNÇLER UZAYANA KADAR PİŞİRİN. AZ ILIDIKDAN SONRA BİBER DOLMALARINIZ SERVİSE HAZIR.........AFİYET OLSUN........................ KARTOPU

Hiç yorum yok: