10 Mayıs 2013

TAHİNLİ CEVİZLİ SARMA

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı tahin
1 subardağı ceviz
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

Tahin, şeker ve yağ karışımlarını derin bir kapta karıştırıyoruz.Hazır baklava yufkamızdan geniş tarafı önümüzde olacak şekilde alıyoruz. Karıştırdığımız harcı yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde sürüyoruz. 2. yufkayı üstüne koyuyoruz harcımızı tekrar sürdükten sonra 5 kat yapıyoruz . Alt kısmından başlayarak sıkı bir şekilde sararak rulo haline getiriyoruz. 3 parmak aralıklarla kesiyoruz.kestiğimiz parçaları tepsiye diziyoruz.( karışımımız yağlı olduğundan tepsimizi kesinlikle yağlamıyoruz.) Bu şekilde tepsimiz doluncaya kadar aynı işlem devam eder. 200 C lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Oldukça bereketli olduğundan eğer tahmininizden fazla olur ise 3 aya kadar pudra şekeri dökmeden saklayabilir, misafirlerinize ilk gün ki lezzetiyle ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: