30 Temmuz 2013

ETLİ EKMEK

ETLİ EKMEK

 
 
Kızlar sizle dün denediğim bir tarifi paylaşacağım yemeye doyamadık okadarki lezzetli lahmacunla birerbir aynı tadi benim iştahsız yavrum bile yedi hemde başını sallaya sallaya nemm nemm nemm diyee minik kuzum benim o yesin ben ona hergün yaparım mutlaka denemenizi tavsiye edebileceğim tariflerimin arasında belkide bir numara haydi sözü uzatmadan tarife geçiyorum
 
 
etli ekmek için malzemeler:
 
5 adet yufka
300 gram kıyma
1 büyük soğan yada 2 küçük soğan(bol soğanlı güzel oluyor) ince ince doğranmış
1 orta boy domates rendelenmiş
bir yemek kaşığı tepeleme olmayan salça(domates)
1 çay bardağı su
Kırmızbiber,tuz,karabiber, çay kaşığının ucuyla nane
 
Yufka harici tüm malzemeyi karıştırıyorsun hafif sulu bir iç oluyor(yufkaya kolay sürülsün diye)
 
Yufkayı yayıyorsun masaya,tam orta kısmına büyük kare olacak şekilde harçtan yayıyorsun 25x25 ebadı gibi sonra zarf şeklinde hertarafından katlıyorsun kıymaların üstüne yufkayı. Yani 25 x 25 kare bir hal alıyor
 
Teflon tavayı veya tepsiyi kızdırıyorsun  az miktarda yağ sürüyorsun fırça ile koyuyorsun içine yufkayı devamlı alt üst ederek pişiriyorsun.
afiyet olsun.. kartopu
not resimler kartopumdan








 


 

Hiç yorum yok: