12 Temmuz 2013

İSLİM KEBABI


İSLİM KEBABI

İslim kebabı malzemeleri

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 paket köfte harcı
  • 1 çay kaşığı karabiber
üstü için:
  • 2 domates(isteyen çeri domateste koyabilir daha hoş duruyor)
  • kürdan
sos için:
  • 1,5 yemek kaşığı salça2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • yeterince sıcak su


KIZLAR EĞER ANİDEN MİSAFİRİNİZ GELİYOSA VEDE DEĞİŞİK GÜZEL BİŞİ OLSUN DİYORSANIZ BU TAM SİZLİKK ÇOK TA BASİTTT TAM ÇALIŞAN BAYAN İÇİN KÖFTE HARÇLA OLUYOR RAHATSINIZ HEMEN YAPILIŞINA GÖZ ATIN;)

İslim kebabı nasıl yapılır

İslim kebabı tarifi

Patlıcanları alacalı soyuyoruz. İnce uzun boyuna dilimliyoruz.
Bol kızgın yağda çok karartmadan kızartıyoruz. Havlu kağıt serili tepsiye alıyoruz.
 harçla ve karabiber yumurtayla köfteyi yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili tabağa alıyoruz.
Bir tepsi üzerine iki patlıcan dilimini + oluşturacak şekilde üst üste koyuyoruz. yada sadece benim yaptığım gibi tek yaprak böyle daha hafif oluyo çift patlıcan bana ağır geldiği için tek yaprak patlıcan tercih ediyorum hem misafirlerde rahatlıkla yiyor tabağındaki ikili kebabı
Köfteyi tam ortasına  koyup önce dıştaki  patlıcan diliminin uçlarını kapatıyoruz.
Sonra içtekinin uçlarını kapatıyoruz. Üstüne yarım ay şeklinde dilimlenmiş domateslerden takıyoruz.
Sos için tavada  yağla salçayı kavuruyoruz, içine rendelenmiş sarımsağı koyup 2 su bardağı  su döküyoruz.
Sos kaynadığında tepsideki patlıcanların üstüne gezdirerek döküyoruz.
200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika domatesler  pişinceye kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
isteğe göre kaşar dilimide koyulabilir en son.
afiyet olsun...


 

Hiç yorum yok: