10 Temmuz 2013

BROWNİ KURABİYE

BROWNİ KURABİYE







Malzemeler


yarım paket margarin

1adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağı

1 kahve fincanı pudra şekeri 

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un





Şerbeti için;



2 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker
 
not :sosu için hazır çikolata sosu nu normalde 2,5 su bardağı ama siz kıvamlı olması için 2 su bardağıyla pişirin kenarda çırpa çırpa ılıttıktan sonra servis yapın.



Yapılışı

Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına koyup karıştırın.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu ilave ederek yoğurun.
 
Kulak memesi kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizin.
topların üzerine bıçakla artı işareti yapın çatlama yerleri için şekilsiz çatlamaması açısından
 
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar çatlayana kadar pişirin.
 
Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
 
Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe koymayın.
 
Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin.
 
Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün.
 
Ilınınca çikolata sosunudadöküp servis yapın.
 
Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.
 
 

S


Hiç yorum yok: