28 Ağustos 2013

REVANİ TARİFİ

REVANİ

ANNEMİN NEFİS REVANİSİ BUNU ÖLÜMSÜZLEŞTİRMELİYDİM ARTIK DİYE DÜŞÜNDÜM REVANİM YUMURTA KOKMASINDAN HOŞLANMIYORUM DİYORSANIZ MUTLAKA GÜLSEREN HATUNUN REVANİSİNİ YAPMALISINIZ. HEMEN TARİFE GEÇİYORUM KIZLAR.
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
Kek için;
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
2 Su bardağı un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 limon rendesi yarım limon suyu
 
Şerbeti için;

4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
 
üzeri için fındık ceviz veya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) dökün. ben borcvamda yapmıştım.

160 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca, 3 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.

NOT : Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, çok hoş bir aroma verecektir.
 

Hiç yorum yok: