17 Nisan 2013

ELMALI TURTA (PRATİK)

ELMALI TURTA

 
elmalı turta
HAMURU İÇİN MALZEMELER
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • vanilya
  • Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
  • 2 adet elma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı ceviz (çekilmiş)
YAPILIŞI
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.İki parçaya ayrılıp buzdolabında dinlendirilir.Bu arada elmalar rendelenir. Yağ şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır piştikten sonra cevizi katın.hamuru dolaptan çıkarın normal  buzdolabı poşetinigenişçe yayıp üzerinde merdaneyle hamuru açın dikdörtgen bir forma getirdiğimiz hamuru boydan elma harcımızı dökün sonra poşet yardımıyla bir sağdan bir soldan kıvırıp rula haline getirin sonra alt birleşme yeri aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin diğerikinci parçayıda aynı işlemden geçirdikten sonra fırına verin fazla pişirmeden hafif altı pembeleşimce çıkarın üzerinin kızarmasına gerek yok  alt tarafı pembeleşsin yeter fırından çıkarın ama sakın ellemeyin ilk başta çok yumuşak olacak korkmayın soğuyuncada bıçakla elmalı turta mızı dilim dilim kesip(ekmek keser gibi) pudra şekeri serpinn
afiyett olsunn ohh miss yazarkende canım çekti şimdi :)))))

ortallama pişme süresi 160 derecede 15 dakika


Hiç yorum yok: