16 Nisan 2013

LOKUM KEK

ISPANAKLI LOKUM KEK

MALZEMELER

LOKUM KEK
 
6 kahve fincanı süt
üç kahve fincanı yağ
kabartma tozu
vanilya
3 yumurta
5 kahve fincanı şeker
8 fincan un
( 1 bağ ıspanak)
3 paket hindistan cevizi
isteğe bağlı fıstık tozu

sosu için:
3 su bardağı süt
8kaşık kakao
8 kaşık şeker



yapılışı:
kızlar yediğiniz zaman pasta hissi veren ıspanaklı lokum kek ilk yediğimde işte budur dediğim bi tarif istenirse ıspanak koyulmayadabiliro zamanda çok güzel sade bir kek oluyo tabi pasta kıvamında :).

yumurtayı şekerle köpürene kadar çırpın sonra diğer malzemeleri ekleyin 1 fincan süt ayırın ayrı bi köşede haşladığınız ıspanak yapsaklarını avucunuzda sıkın sonra ayırdığımız sütle blendırdan geçirin onuda kek karışımına ekledikten sonra fırına verin
keki fırına verir vermez şeker kakao ve sütü ocakta kaynayana kadar karıştırın bi beş dakikada ocakta kıvam aldıktan sonra altını kapayın kek pişene kadar ılınmış oluyor sosumuz kekte bi 20 dk. dinlendikten sonra küp küp keserekki bu isteye bağlı dikdörtgende olabilir kesip bi sosa bir hindistan cevizine batırıp dizin afiyet olsun hatunnlarrrrrrrrrrr yine müthiş bi tarif yakalamışımm kaçırmayınn :))))))))))))
lokum kek

not: biri ılıkken diğeri soğuk olacak kızlar sos ılık kek soğuk yada kek ılık sos soğuk  olmalı ikisi birden sıcak olursa hamur oluyor.




Hiç yorum yok: