2 Eylül 2013

BURMA TATLISI

    *** BURMA BAKLAVA TATLISI BURMALI BAKLAVA TARIFI ***
*** MALZEMELER ***

* 2 adet yumurta
* Yarim su bardagi sivi yag
* Yarım su bardagi süt
* 3 yemek kasigi sirle
* 1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
* 5 su bardağı kadar un



ICI ICIN
* 250-300 gr cekilmis ceviz ici
* acmak icin  buğday nişastası

İÇİNE GEZDİRMEK İÇİN:
* 200  gr.tereyag erimis

 SERBETI ICIN :
* 5 su bardagi seker
* 4 su bardagi su
* yarım limon

***YAPILISI***
* Serbeti hazirlayin sogumaya birakin
   10 -15 dakika kaynatmaniz yeterli  son beşinci dakikada limonu yarım olarak sıkmadan bütün olarak şerbete atın
* Hamuru yogurun yarim saat dinlendirin
* Yaklasik 25-30 beze ye ayirip üzerine nemli bez örtün
* Her bezeyi acabildiginiz kadar ince nisasta ve un
   karisimi ile acin
* Heryerine cekilmis ceviz serpistirin
birer kaşık tereyağ gezdirin
* Oklavaya sarin rulo seklinde ve ortaya dogru büzün
* Kirisikligini fazla bozmadan oklavadan cikarin
   dikkatli bir sekilde tepsiye yerlestirin
* Yagli kagit kullanmiyorsaniz tepsiyi yaglmayi unutmayin !

*  175 derecede pisirin
* fırından çıkan burmalarımızın üzerine saoğuk şerbeti gezdirin nem kıtır kıtır ev yapımı baklavanızın tadı damağınızda kalacak sadece açarken biraz yoruluyorsunuz o kadar




afiyet olsun bacılar...
 





 

Hiç yorum yok: