27 Haziran 2013

FIRINDA SÜTLAÇ

SÜTLAÇ İÇİN MALZEMELER 
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeli)
  • 2 yemek kaşığı prinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya

hazırlanması:
  1. 1 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
  2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
  3. bu arada bir kasede  3 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (nişasta ılınmış olmalı)
  4. nişastayı tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
  5. 1 su bardağı toz şekeri ve vanilyayıda ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
  6. sütlacı kaselere paylaştırın.
  7. sonra tepsiye alın tepsinin içine bir parmak kalınlığında  su koyun fırının sadece üst gözünü çalıştırın en yüksek derecede sürekliş kontrollü çevire çevire üzerlerinide yakın
  8. vee sütlacımız hazır afiyet olsun...
 



Hiç yorum yok: