3 Haziran 2013

ÇİLEKLİ KUP

ÇİLEKLİ KUPLAR





muhallebi için malzemeler:

 
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 poşet şanti+1 kahve fincanı süt
1 paket vanilya

 

çilek sosu için malzemeler:

yarım kilo çilek
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
yarım bardak su
 
içine kakaolu petit beoure bisküvi

un,şeker ,vanilya ve sütle pürüzsüz bir muhallebi pişirin.Pişirdiğiniz muhallebiye,1 poşet toz kremşanti ve 1 kahve fincanı süt  koyun,sonrada mixerle iyice çırpın..Kremanızın çok koyu olmamasına dikkat edin..

sosu için:

çilekleri küp küp doğrayıp  şekerini ekleyelim ocakta dört dakika kaynatalım  beşinci dakikaya geçmeyin çünkü rengi solar zaten çilek suyunu salacak su koymayalım zaten fazla pişmesine gerekte yok kenarda yarım su bardağı suyun içine nişastasını koyup karıştırın sonra kaynayan çileğimizin içine koyup karıştıralım  oda 2 dakika kaynasın kıvamını almış olacak ve işte doğal jölemizde hazır boşuna jelatınli jöleleri almaya gerek yok arkadaşlar jöleden farkı yok ama çilek yarım kilodan fazla olmasın aksi takdirde nişastayı artırmak gerekiyor sosumuz hazır dolapta soğudukça kalıp gibi oluyor böylece sosumuzda hazır.

kuplarımızn içine muhallebiyi aktarıyoruz içine bir adet bisküviyi koyuyoruz ben muhallebiyi aktardıktan sonra içine bastırıyorum
bisküvileride koyduktan sonra  muhallebiler beş dakika soğumasını bekleyelim bu arada çilek sosda  ferahlamış olur. çilek sosumuzuda koyup üzerine fıstık tozu Hindistan cevizi veya nane yaprağıyla süsleyip dolaba yolluyoruz.

AFİYET OLSUN..
 

Hiç yorum yok: