Kek için;
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker2 Su bardağı un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı İrmik1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 limon rendesi yarım limon suyu
Şerbeti için;
4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
5 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
üzeri için fındık ceviz veya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz
Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye
şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın,
kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye
yakın limon suyunu ekleyin.
Kek malzemelerini, kek yaparken
kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar
çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip
ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30
cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) dökün. ben borcvamda yapmıştım.
160 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp,
batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca, 3 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
NOT : Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, çok hoş bir aroma verecektir.
Fırından çıkınca, 3 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
NOT : Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, çok hoş bir aroma verecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder